• School Keepers Cottage
  • School Keepers Cottage
  • School Keepers Cottage
  • School Keepers Cottage
  • School Keepers Cottage
  • school keepers cottage internal
  • school keepers cottage
  • school keepers cottage detail

School Keepers Cottage

Offset Architects' brief on this project was the total refurbishment of a derelict property, transforming it into a comfortable, well-proportioned, light, energy-efficient home.

A two-storey extension to the rear, enlarged the living space and provided an additional bedroom, a family bathroom together with an en-suite to the master bedroom.

Natural light was flooded into both storeys through rooflights in the bedrooms and kitchen, and a full-length glazed roof area plus full-height glazed doors to the main living/dining room.

The outside space was landscaped to include permanent seating in a private courtyard-style garden, as well as an off-road gated parking area. The property was complemented with new boundary walls to the rear and railings to the façade, in keeping with the heritage of the building.

Category
Residential, Extensions + Remodelling, Historic Listed

Location
Hither Green, Kent

Contract Value / Size
Four-bedroom home